KLEDIJ + WAPENS AANKOPEN & HERSTELLEN

Zoals je hebt gemerkt dragen de leden van Aikido Brugge een Gi (witte pak) een witte of zwarte gordel en een hakama (broekrok). Dit is de traditionele kledij van iedere aikidoka. Maar velen vragen zich af wanneer men een hakama mag dragen. Sommigen zeggen vanaf je de graad shodan (zwarte gordel) hebt behaald anderen zeggen vanaf 4e kyu (oranje gordel), …. Er is dus heel wat onduidelijkheid over. Stel je vraag ook gerust aan Rudy sensei. Hij zal je een duidelijk antwoord geven. Wij geloven dat het dragen van een hakama hoort bij het beoefenen van Aikido. Het dragen van een hakama geeft een ander gevoel tijdens de training. Het is meer dan een kledingstuk. Het hoort bij één van de rituelen van Aikido. Als je van plan bent om Aikido op een ernstige manier (dus voor de rest van je leven) te beoefenen, dan kan je een hakama aankopen en dragen. We geloven dat wanneer je een aantal basistechhnieken onder de knie hebt een hakama kan dragen. Het zal vooral Rudy sensei zijn die je een duidelijk antwoord zal geven als je hem de vraag stelt. Dit antwoord zal voor iedere persoon verschillend zijn.

Tijdens de trainingen zal je merken dat er ook met wapens geoefend wordt. In bijna iedere club zijn er reservewapens ter beschikking. Het is dus zeker niet de bedoeling om al vanaf je eerste lessen wapens aan te schaffen.

ONLINE SHOPS

Er zijn verschillende online shops om aikido kledij en wapens aan te kopen. We geven jullie hieronder enkele merken met bijhorende links om een keuze te maken. We vinden het belangrijk om niet te snel dure kledij aan te kopen. We merken wel dat kwaliteitsvolle kledij heel aangenaam is om mee te trainen. Maar als beginner is het perfect om een Gi van de Decathlon aan te schaffen. Velen onder ons hebben met deze GI al vele uren getraind. Voor meer info of advies kan je steeds terecht bij Frederik.

IWATA (JAPAN)

De IWATA kledij is de minst goedkope maar meest traditionele aikido kledij. Deze wordt tot op heden door de Ueshiba familie gedragen. Alle kledij kan je op maat laten maken. Je kan ook je voornaam in het Japans op je kledij laten borduren.

Let op: bij een bestelling moet je heel wat invoerbelasting en douanekosten betalen. Je mag rekenen op 4 à 6 weken levertijd.

https://iwataco.com/outline/language/en

SEIDO (JAPAN)

Deze uitgebreide webshop geeft je de mogelijkheid om je kledij te personaliseren. Er zijn heel wat mogelijkheden op deze webshop. Vraag gerust advies aan Stefhan als je op deze webshop wil aankopen.

https://www.seidoshop.com/

IPPONSPORT (BELGIË)

Op deze webshop heb je keuze uit verschillende martial arts. Hier worden kwaliteitsvolle GI’s en HAKAMA verkocht aan een eerlijke prijs. Zij bieden een snelle leveringstijd.

https://www.ipponsport.be/nl/

DECATHLON (BELGIË)

Ideaal en goedkoop voor iedere beginner. Nu en dan kan je wapens aankopen via de webshop. Zoals eerder vermeld hebben vele beginners met deze kledij urenlang geoefend om de basis onder de knie te krijgen. Later kan je nog overschakelen naar kwaliteitsvolle en minder goedkope kledij.

https://www.decathlon.be/nl/sport/c0-alle-sporten/c1-judo-aikido/_/N-1p7czu6